www.finezine.se © 2007                    

 

 

Trubbelidur release - Finezine #6b

                       TRUBBELIDUR RELEASEPARTY 

                                        1999.05.25

 

 

Efter ett en gång tidigare sviket löfte om besök, hörde jag samvetets röst som uppmanade mej att en hektisk helg i maj åka till Umeå.

 

Dessutom  började

abstinensen göra sig påmind, så jag tog min inkallelseorder och for. Såg faktiskt fram emot att få titta på Vilhelminaborna Jimmie & Linus´ band Trubbelidur, denna gång komplett med Hasseman och en skiva som säkert skulle sälja slut samma kväll.

Dessutom vill man ju inte disappointa någon i onödan...

Tyvärr var det nåt som fattades.

Det var Anna. Hon var nog i Örebro. Ja, livet är hårt, videull i Ångermanland. Efter 6 timmar och fika i Åsele togs jag emot av min Dajva Brutalt-välkomstkomitté, Anna å

Stina; Alla jublade. Vi hade kul och gled runt på stan och åt glass. Vi hittade en fastnad duva också, men det är en annan historia.

Slumpen gjorde att vi sprang ihop med en annan fanzine-redaktör, nämligen PainKiller-Kalle. Honom tvingade jag att följa med på kalaset också, som hölls på Universum och började klockan 19.00.

 

                  

 

Hasseman var lång och välkomstbusgroggen var god i början. Det verkade vara rätt mycket folk och stället var perfekt att ha kul på!

Trubbelidur spelade i 2 omgångar och Linus farfar fick vara med på scenen, vilket var jättefint gjort. Farfar hade också målat en tavla som lottades ut ibland publiken. Jag vinner ju bara ingenting varje månad i 25 år, så jag blev utan tavla. Hursomhelst så spelades det inte bara Trubbelidur´s egna låtar, utan det slank in både Tom Petty, Nationalteatern, Di Leva och Björn Afzelius, ja listan blir längre om jag fortsätter.

Min lycka var gjord när låten som man aldrig får nog av äntligen spelades; "Fotogenhämnaren"!!!

Inga ord kan beskriva det, men stackars er som inte fått hört den.

 

               

 

Under kvällen dök det också upp nya favoriter som  t.ex. "Men... Bob Johnson" och "Jag vill va allt". Sistnämnda är inget mindre än en utmärkt beskrivning på fenomenet kärlek, om ni frågar mej. Den snygga, dessutom improviserade "Releaseparty-Reggae" var helt enastående!  "What shall we do with a drunken sailor" väckte gamla minnen till liv, saknaden efter Anna var oerhörd och jag kände att jag började tappa rösten.

("Min röst är borta, men jag är kvar").

Mycket öldrickande och fängslande uppträdanden från artisterna gör att man aldrig kommer kunna glömma

åsynen av Jimmie´s hatt och scenshowen när de körde "Rastaman". Eller "Puh-sången", för den delen. Man kan kanske köpa live-skivan om det finns nån kvar, men det blir ändå inte riktigt samma sak. Fast det är bättre än att helt missa dessa underbara låtar!

Sensationellt.

             

Text och foto: Malin

 

Tidigare FZ nummer

Vill ju alla läsa. Här kan man få väl valda delar av material från varje nummer, och även se vilka numemrsom fortfarande finns att köpa.

Fantomen »

Toarullarna »


Strutshärmaren »

Galen älg »

Kråkan »


Egozinet »


Udda liv »

Varning »Elefant »