www.finezine.se © 2007                    

 

 

Finezine- både och!


 

Här kommer den i FZ #4 utlovade historien

   HUNGERSNÖD      

    I   RIGEL.

En mycket sorglig, men ack så sann historia som Cecilia skrev en gång för länge sen. (Inte Ulli, som vi beklagligt nog skrev förra gången).

Läs och var glad att du inte bor på Rigel.

 

Kjell står i biologisalen och gör en kemilabb han själv kommit på, när plötsligt en elev kommer in. Kjell, som är helt oförberedd, hoppar till och i bara farten slår han sin övergödda ankstjärt i bordet. Den gula sörjan han lyckats få till rinner ned på den mycket övergödda Kjells fula, gula, oklippta stortånagel.

”Oaaahhh, aj som fan!”skriker han och rycker undan foten. ”Din jävla ungjävel!”ropar han och tittar förtvivlat ned på tån. När han får syn på den ger han upp ett skri och en droppe från hans flottiga hår rinner ner på golvet.

Han sätter sig snabbt ner och börjar undersöka tån. Först ser han inget men sen upptäcker han att en av hans 10 fettvalkar försvunnit. Kjell blir förskräckt och börjar gråta. ”Åh nej” jämrar han sig, ”Nu har jag bara 9 stycken kvar!”

Medan Kjell vrålar som värst helt ovetande, strålas stortåfläsket till ett avlägset solsystem; Rigel. Där är det hungersnöd. När stortåfläsket dimper ner på den röda asfalten i Rigel rusar fullt av riglare fram. De gör upp eld och steker det vita fettet i smöret från Kjells hår. När de sätter tänderna i det blir de förtjusta! ”Mums! Stortåfläsk!”

Å tack vare Kjell överlevde 25 riglare hungersnöden. Kjell själv fick en chock och knalldog. Han kunde inte leva med vetskapen om att han bara hade 9 fläskvalkar kvar på stortån.

På skolan firade man händelsen med att frivilligt äta bruna bönor och fläsk.

             SLUT!

 

 

Olika roligheter

Kalasfrågor »
Om du vill känna som att du nästan gått en tipsrunda på ett av våra kalas, hittar du några av frågorna här. Kanske även facit.