www.finezine.se © 2007                    

 

 

Garmarna live - Finezine #6b

GARMARNA LIVE + lite Pöb Te Pöb Band

 

Den 12 mars 1999 råkade jag åka hem över helgen. Kommer in till stan och vad får jag se, om inte en Garmarna- affisch! Konsert på Gamla Teatern samma kväll, alltså. Ibland har man tur! Så efter kinamat och biobesök sprang jag och Iréne vidare mot det gula huset. Första gången jag varit där  på spelning, och det var inte så mycket folk. De som i alla fall närvarade började snart dansa gammeldans, så det tomma utrymmet fyllde en funktion trots allt. Stämningen blev trevlig och det var kul att se både dans och uppträdande! Garmarna spelade många nya låtar från ”Vedergällningen”, och en del ”måste-låtar” som ”Vänner och fränder” t.ex. Ljudet var lite högt men  medlemmarna röjde mycket som vanligt och det gjorde att man inte hade stor lust att sitta still själv heller. Nu dansar jag inte gammeldans, men funderade ett tag där på att gå och lära mej. Kvällen var helt okej, efter Garmarna var det dags för Thore och Oline Härdelin att spela. Min buss gick tyvärr så jag kunde inte stanna. Efter helgen åkte jag tillbaka till Röros, och blir imponerad av mej själv när jag ser att Garmarna ska spela i Trondheim på Veita Scene. Fast imponerad blir jag alltså av att jag bestämmer att jag och Maja ska åka dit och se dem. Ida jobbade och hade väl ingen stor lust heller, så hon var hemma och gjorde oss alla en tjänst genom att ta hand om Anders under tiden.

 

17 april klockan 08.15 klev vi på bussen till Tronkan. Väl framme hittade vi till sist stället där Petter bodde, och sen tog vi en tur på byn för att lokalisera oss. Det var 2 år sen jag var där sist, och minnet är ju bra men lite kort. Vi träffade ett par norskar varav 50% var snygga och spelade i ett band. Fast om de var duktiga fick vi aldrig veta.. De lovade att skicka en demo, men vi lärde oss att man inte ska lita på norskar. Nån demo har nämligen ännu inte dykt upp. I väntan på att det skulle bli kväll köpte vi solbrillor för 12:- och tittade på Bert och Ronny & Ragge- videor. Det fick oss ju verkligen i rätt stämning. På Veita var det mysigt! Där har verkligen en massa bra band spelat, det är mer än man kan säga om många andra städer. ”Förbandet” bestod utav 1 bror och tillhörande syster, som spelade synth respektive sjöng. De var jätteduktiga, men jag minns ju tyvärr inte vad de heter. Pluspoäng får de i alla fall! Garmarna klev på ganska snart och gjorde en kanonspelning. Det var det bästa jag sett med dem förutom Kluk –96, nästan fullsatt var det också och norskarna var med på noterna och dansade fastän alla inte var bekant med låtarna. De spelade både nya och gamla låtar, (eller är inte alla gamla egentligen…?)de spelade väldigt länge och blev inropade flera gånger. Vi hann precis se slutet och så springa i väg på ”Ludwig´s” för att se Petter spela med sin vän Trond,i

 

PÖB´TE PÖB BAND

Akustiskt gitarrspel på ölpubar hör ju såklart till kroglivet, och med sina cigarretter och långt hår (sammanlagt kanske 5 meter) har Maja gett dem smeknamnen Ax`l `n Ax`l. Det var ju lite kontrast motför Garmarna, med allt ifrån Motörhead till Bon Jovi och Robbie Williams. Men det gjordes bra till skillnad från andra, lite mer pinsamma coverkrogband. Mest gillar de 70- talsband, men Petter har även hört Eilert Pilarm som han gillar skarpt. Allman Brothers och så vidare bjussades vi på, och P.T.P.-band har ganska mycket att göra på Trondheims inne/uteställen. Och om du kommer till Tronkan och får tillfälle, kolla om det spelar några extremt långhåriga människor i närheten av dej. Det kanske blir skoj.

 


 

 

 

Tidigare FZ nummer

Vill ju alla läsa. Här kan man få väl valda delar av material från varje nummer, och även se vilka numemrsom fortfarande finns att köpa.

Fantomen »

Toarullarna »


Strutshärmaren »

Galen älg »

Kråkan »


Egozinet »


Udda liv »

Varning »Elefant »