www.finezine.se © 2007                    

 

 

      Devil´s Night - Finezine #6a

Rapport från en mycket välorganiserad Tingshusetspelning under Alla Helgonahelgen 1999 (tror vi iallafall) .

                        DEVIL`S NIGHT PÅ TINGSHUSET

 

Årets Halloweenfest blev för våran del på Tingshuset. Förra året har jag ingen aning om vad jag hade för mej? Ja, det var Anna, Björn, Andreas, Mia och Spöket  som intog delar av mommas lägenhet samt Anna och Andreas jobb. Somliga hade välförberedda kostymer, andra hade tyvärr lite grinig inställning och inte ens lust att springa hem och byta till nåt läskigare. Anna och jag blev till sist fullfjädrade änglar, Mia var Hare Krishna- munk (kan vara nog så skrämmande!), Andreas ingenting och Björn var luffare. Fast momma tyckte att Björn såg väldigt vanlig ut. Redan på väg in mot centrum, fick vi vårat första tillfälle att skrämmas. Jag å Anna tog täten, med Spöket  emellan oss. När vi passerade 3 bussar fullastade med norskar, lyfte vi upp Spöket i fönsterhöjd, uppnådde vårat mål och fick belöning i form av applåder och små förfärade utrop. Men över till Tingshuset.

 

Det var bara lokala band som spelade, fast det var inte nåt ”bara” med det! Kvällen innan hade Loosegoats spelat, och det var inte speciellt mycket folk den här dagen, vilket var synd.

Av de band som spelade den här dagen, såg vi (eller jag) t.ex. Hin Haley. De gjorde en alldeles för kort spelning, men man får väl vara glad för det lilla, antar jag. Lite högt ljud överlag. Någon gång ungefär vid den här tidpunkten, näckade någon Spöket. And angels wept ville jag se, men ingen annan av oss som var där så jag blev nerröstad efter ungefär halva konserten. Jag tyckte i alla fall att det var helt acceptabelt. Även om jag hade  hellre sett mer av H.H. och mindre av dessa.

Kvällens huvudattraktion var The Equinox ov The Gods. De spelade sist, och man förväntade sig såklart nåt exceptionellt.  Men ingen hade väl trott att sångaren Fredrik skulle komma in (flintskallig), buren i en kista? Det var i alla fall precis vad han gjorde, det. Sen följde en lång och bra spelning. Jag hade inte haft nåt emot att få se Rhabdophobia, som enligt rykten också skulle spelat (tillsammans med 2 band till som jag inte minns), men så blev det inte. Förutom H.H. och Equinox, var några av  kvällens höjdpunkter t.ex. när vi lyckades göra en s.k. ”dumknut” på Magnus Draheim´s sko. Eller skugga en annan person på stan och sen skylla på att vi var hans skyddsänglar. Jag har en känsla av att vi måste öva oss lite mera på att skugga folk till nästa tillfälle…

 

            

                            Björn, Spöket, Länsman

 

Spöket fick en hel del oanständiga förslag under kvällens gång. Både på svenska och engelska. En människa som vi intervjuat tidigare i FZ, skyllde på att det är vårat fel att han aldrig ska gå ut nykter mera. Han tyckte att vi såg hemska ut! En lomhörd f.d. ljudtekniker som Molle umgicks med och som bodde i Valla, försökte komma med förslag till Anna om oanständigheter. Vi sprang på Per Dahl och Pär Gud. En mycket lyckad kväll när man tänker efter. På hemvägen blev vi stannade utanför Saga; Folk ville ta kort på oss. Sen råkade vi skämma ut både fotografen och oss själva genom att slänga ur oss en elak kommentar angående fotografens anorektiska kompisar, utan att veta att de stod endast ett fåtal meter därifrån. Vi flydde och träffade min mormor´s grannes barnbarn, som också ville ta kort efter att ha blivit halvt ihjälskrämd av Spöket. Till sist hade vi fullgjort vår plikt om att beställa fiskpinnar, få clownen att skratta och dessutom ringa Mia´s mor efter skjuts. Spöket fick sova över hos momma eftersom Inger´s bil var för liten. Köp en Volvo!

Vi for hem till slut, trötta, hungriga och med träningsvärk efter att ha burit runt på Spöket.

Nästa år hoppas vi på fler band, längre spelningar, mer folk och att nattbussarna skärper sig.

     Purk purk sur agurk. / Malin

 

Foto: Anna Ringne´r

 

 

 

Tidigare FZ nummer

Vill ju alla läsa. Här kan man få väl valda delar av material från varje nummer, och även se vilka numemrsom fortfarande finns att köpa.

Fantomen »

Toarullarna »


Strutshärmaren »

Galen älg »

Kråkan »


Egozinet »


Udda liv »

Varning »Elefant »