www.finezine.se © 2007                    

 

 

Bengt Höglin - Finezine #4

 

 

     Intervju med Bengt Höglin

I ett svagt ögonblick kom vi på att vi borde intervjua Bengan till FZ. Bengt är en medelålders man (?) som bor i Kläppe. Det är en by som ligger mellan Lit och Östersund. Inte vet jag hur eller varför, men en dag satt han i vårat kök och läste tidningen. Han har dykt upp lite nu och då och brukar göra äppelpaj, spela kort och röka. 2 barn har han, ett av dem är den ganska berömda sonen som heter Stefan och spelar i rockbandet ”Miss Preassure”. Eller nåt sånt. Thomasminbror har också ritat en bild av Bengan, eftersom han knappast skulle fastna på kort.

 

FZ- Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska fråga dig om. Eftersom du inte tycker så mycket om TV: Vad skulle du ha för program om du fick ha ett eget tv- program?

B- ”Knyppla med Bengan”.

 

FZ-  Vilken är den bästa figuren i ”Fablernas Värld”?

B- Det är ju självskrivet: Pentti Varg. Han har så härlig dialekt.

 

FZ- Fanns det när du var liten?

B- Näej det tror jag inte. Fast i och för sig så gjorde det ju det för jag har ju tittat på F.V. och gör man det så är man ju liten. Man måste ju kunna ställa in åldern efter vad man tittar på.

 

FZ- Sant, men jag måste byta penna, den här var så oskön att skriva med.

B- Kolla i min högra jackficka så ligger det tre pennor där.

 

FZ- Nej men jag har en egen penna.

B- Det tror jag inte, det är bara nåt jävla skryt.

 

FZ- ”Kapten Zoom” är också ett litet barnprogram.

B- Vad handlar det om? Ja just ja. Det är så mycket program att man glömmer bort dem. Däremot så är ett program jag inte gillar ”Björnes Magasin”, han är så seg.

 

FZ- Han som spelar Kapten Zoom, Anders Linder, brukar vara gäst hos Björne.

B- Jasså? Ja, det är i alla fall för pedagogiskt för mig.

 

FZ- Finezine är också pedagogiskt.

B- (Pratar fortfarande om Björne och sånt) Ja det beror ju på hur man ser det. Alla barnprogram ska ju vara så jävla pedagogiskt riktiga så de blir tråkiga.

 

FZ- I Norge….

B- ”Donald Duck” och ”Metallgutten” hahaha…

 

FZ- ….har de ett program som är skitsnyggt, de har gjort en djungel med djur och allting är utav frukter och grönsaker. Helt suveränt!

B- Julkalendern ”Trolltider” är den bästa kalender de har haft på tv nån gång. När man får se i början hur det blir fotspår i snön och man hör hur det knarrar, men han har ju den där osynlighetsluvan på sig. Hellre än det där jäkla kalendern de hade när de for och skjutsade en kärring på en flakmoped och hon skulle föda barn, du vet med hon som är så ful, vad heter hon… Och vad fan heter han då….Han är ganska tjock och det segaste jag sett nån gång. De gjorde ju för fan inget annat än och for och skjutsade den dära. Och så i sista avsnittet så fick hon ju en unge. Hur kan de göra så dåliga program? Men de där som hade en svart bil och bodde på en soptipp?

 

FZ- ”Jalle, Julle och Julius”?

B- Ja kanske det. De var bra i alla fall.

 

FZ- Men ”Professor Baltasar” är ett av de bästa tecknade program som funnits.

B- Ja fast jag gillar ju det där ”Mowglis skattjakt”… Nej ”YOGIS skattjakt”, Mowgli är ju han i ”Djungelboken”… Med den där elaka hunden som bits och skrattar så roligt.Och han med de starka glasögonen…”Mr. Magoo”. Colabottnar, han är tydligen blind!

 

FZ- ”Stjärnhuset” var en kalender som jag tyckte om, när man fick klistra stjärnbilder på en stor affisch.

B- Ja, den gick nog när ungarna var små för jag minns den där planschen. Fast Nenna och Stefan tyckte ju bäst om de där chokladkalendrarna… De tog oftast slut långt innan julafton.

 

FZ- Ja, det tror jag nog. Själv hade jag en tuggummikalender som jag tyckte om, för ibland låg det ett helt paket med 5 tuggummin i luckorna. Över eller underslafen i en säng?

B- Ja, det beror på. Är jag ensam ligger jag underst och är man 2 och en är höjdrädd så kan jag ligga överst.

 

FZ- Vilken skulle du vilja vara om du bodde i Sjumilaskogen?

B- Ja, de där böckerna har man väl läst nån gång…

 

FZ- Personligen tänker jag på Ior när jag ser dig.

B-   Den där Igor… Vem var det nu igen? Jasså Ior. Jag är nog lite av varje, det beror på vem man umgås med. Jag kan ju vara ordentlig om jag är med några gamla tanter och en farbror, och jag kan ju vara dryg och dum fast inte elak, retsam kan man säga. Bråkig, full i fan….

   

Där fick vi lov att avbryta intervjun så att det inga lättpåverkade läsare skulle bli upprörda. Hoppas att ni blev lite klokare. Det blev inte vi.

 

Tidigare FZ nummer

Vill ju alla läsa. Här kan man få väl valda delar av material från varje nummer, och även se vilka numemrsom fortfarande finns att köpa.

Fantomen »

Toarullarna »


Strutshärmaren »

Galen älg »

Kråkan »


Egozinet »


Udda liv »

Varning »Elefant »