www.finezine.se © 2007                    

 

 

Beat Butchers 15 år - Finezine #6a

Ett väldigt trevligt kalas som alla borde få uppleva! 

 

 BEAT BUTCHERS 15 ÅR

Ljuspunkten denna höst hette 15 årskalas. Platsen var Kafé 44, Stockholm och datumet 9 oktober. Jag och Iréne åkte tåg ner på fredagen, Anna befann sig nämligen redan på plats hos sin pojkvän Gert, eller jag menar Björn. Som tur var slapp de störa sig på mej och Iréne eftersom Mathias K. Erbjöd sig att ta hand om oss i sin vän Jonas´ lägenhet, där vi hade videotittarmaraton. Tack till er!

Men över till den aktuella dagen:

LÖRDAG.

Vi hade bestämt oss för att vara ute i god tid. Insläppet började klockan 17.00.

Ungefär 17.00 stod vi på tunnelbanestationen och väntade på passande tåg… När vi väl kom fram var det ganska så lång kö och Roger Karlsson hade redan börjat spela. Vi hade tur, för till sist kom vi in och där fick vi betala 60:- men fick en cd-singel och en stämpel i utbyte. Det var så gott som fullt vilket var trevligt tycker jag. Träffade min andra hälft och inte bara henne, utan även Dajva- Anna och Yo-L, Jojo, Mårten, 1000dB- Lasse, Dennis, Tedde och Maria, ja det var säkert en hel del till som jag har glömt. Detta resulterade i att vi inte såg många sekunder av Roger Karlsson, för jag och Anna hade inte träffats sen jag flyttat hem igen så vi hade en del att skvallra om. Iréne kände sig kanske lite utanför, men hon är nog inte den enda som gör det i närheten av oss två. Ni ska veta att det inte är meningen!

 

Johan Anttila var nästa på scenen, och där har man ju hört lovord från alla håll och kanter. Och visst var det bra, fast man såg inte speciellt mycket utav honom. Det räcker ju i och för sig med att höra. Men det var mycket folk och väldigt varmt så till sist gav vi upp och tassade ut i fiket för att köpa lite bullar och skivor. Till exempel 15- årsjubileums-coverskivan (långt ord). Där upptäckte vi senare att vi är tackade, men det är vi som ska tacka: Tack tack! Så sviker mitt minne mig en liten stund, men det kan ha varit Köttgrottorna vi såg därefter. Hur som helst så var de som alltid coolast, tuffast och snyggast, men det blev extra bra just den här kvällen för de körde rätt många äldre låtar. Mongo är ju totalt outstanding. Våran favorit ”Lunnefåglarne” var ju inte med, men i stället fick vi njuta av andra bra saker. En favoritspelning från K.G. i alla fall. När ska ni få komma hit upp och spela?

 

Ungefär här nånstans blev det dags för Ohlson Har SemesterProductions. Vilken kväll, bara en massa av våra absoluta älsklingsband! Dennis var alldeles svettig men alla höll tummarna och när han entrade scenen var det ingen i publiken som märkte att någon var nervös. Det var bara andra gången vi såg O.H.S.P. , förra gången var på releasepartyt men nu hade vi hört alla låtarna och det höjde ju trevlighets-faktorn. Alldeles för kort om tid för att beundra detta band, men man får väl vara glad för det lilla och efteråt (kanske) var det ju dags för Radioaktiva Räker. Det var ännu längre sen sist och tyvärr var ju Anttilas röst lite sämre än vid solouppträdandet. Fast publiken fyllde i luckorna när rösten inte höll och det var mycket röj och mycket skoj. Också många äldre låtar men vi var glada över de nya också. Dessutom kunde vi konstatera att en av våra f.d. pojkvänner var lik basisten. Sist ut det här höjdarkalaset var idolerna Coca Carola. Jag kan bara säga att det var suveränt. Vi skrek tills rösten försvann, men vi blev kvar och till sist blev vi tvungna att gå hemover. Jag har sällan haft så intensivt roligt som den här dagen. Några mössor rikare. Vi hade fått ta del av Ante´s hockeyfrilla-teorier, Yo-L´s vattenkrig, och en hel del annat. Jag vill påstå att vi gick därifrån avsevärt mycket klokare än när vi kom.

/Malin

 

Tidigare FZ nummer

Vill ju alla läsa. Här kan man få väl valda delar av material från varje nummer, och även se vilka numemrsom fortfarande finns att köpa.

Fantomen »

Toarullarna »


Strutshärmaren »

Galen älg »

Kråkan »


Egozinet »


Udda liv »

Varning »Elefant »