www.finezine.se © 2007                    

 

 

Anna och Malin 42 år! - Finezine #6b

                               ANNA OCH MALIN 42 ÅR NYGAMLA

 

Som vanligt fyllde vi år.

Och så var det återigen dags för ett sprött födelsedagsfirande. Massor av människor var inbjudna att hjälpa till att fira födelsen av oss två underbara personer. Nästan som på julafton, fast mindre mat. En del sa att de skulle komma, men dök inte upp. Andra gjorde tvärtom. Som vanligt hade vi bönat och bett våra husgudar Jimmie och Linus att komma och spela för oss. Som vanligt hade de någon dålig ursäkt. Men Linus var i alla fall bussig nog att kliva upp tidigt på morgonen och ge sig iväg neråt Umeå busstation för att skicka med Kalle och Anna våran födelsedagspresent.

 

Klockan 14.00 hade vi sagt att alla kunde börja komma. Som vanligt var vi sena. Ungefär 13.30 stod vi på affären och försökte komma fram till vad vi skulle behöva handla. Som tur var hade vi mycket god hjälp av våra slavar Christine, Björn och Tobbe. De kände sig säkert utnyttjade men det går väl över nån gång. Blåsa ballonger är väl inte det sämsta. Spöket hjälpte inte till så där överdrivet mycket. Hon var ju hedersgäst men tyvärr kom hon nog inte riktigt in i gemenskapen.

Den här gången hölls kalaset i den omtalade ”Sommarstugan”.  Prick på två-slaget började det ramla in folk. Vissa ramlade inte bara in, utan även i. I Indalsälven. Så kan det gå om man inte ser vart man sätter fötterna (eller om man inte har låst dörren in till de hjärntvättade). Förutom att simma klädsim kunde man roa sig med att till exempel :

 

Spela krocket

 

Rimma till rimlådan

 

Hångla i Henny´s hörna

 

Spela badminton i motvind

 

Kasta pil

 

Gå tipsrunda

 

Kasta varpa

 

Bli skrämd av Spöket (även de som inte ville)

 

Bygga koja

 

Dansa träskodans

 

Vara med på A&M workshop

 

Spela plockepinn med blompinnar

 

Leka Irländsk julafton

 

Spela brännboll

 

Ha kottkrig

 

Spela Spoon (och förlora)

 

Kasta kniv

 

Ha en baddräktstävling

 

Springa snabbast på Kanadensiska Lerstigen

 

Leka Ballongmördar-leken

 

med mera, med mera.

 

Oj oj, vi hann inte göra många av de sakerna, för vi hade fullt upp med att ha roligt på andra sätt. Och förresten så hade vi för många paket att öppna. Det fenomenet hade ingen av oss räknat med, men vi blev himla glada och 1000 tack till de som kom ihåg! Christine var duktigast på att grilla grillspett, och jag kommer inte riktigt ihåg vem som var duktigast på tipsrundan men några som fick pris var ju Anna Å., Jenny, Cecilia och Gunillas tremänning. Om ni vill se hur svår tipsrundan var så leta lite här nedanför nånstans. Skicka in era svar så kanske ni också vinner nånting!

 

Kvällen var alltså en torsdag och om man ville kunde man åka in till Östersund och Yran. Det var det inte många som gjorde. Faktum var att när vi vaknade dagen därpå hade vi förärats besök utav ännu en inbjuden gäst. Han hette Andreas och hade inte fått ledigt från sitt jobb förrän en dag efter. Men, bättre sent än aldrig. Varmt var det, till skillnad från dagen innan. Jag å Anna bestämde oss för att bada nakna i älven och sprang iväg rätt så fort (för att vara barfota). Tyvärr hade bryggan besök av Abbe och Classe, som kanske ville göra en favorit i repris. Vi sprang vidare bort till grannarna i stället, men väl där var vi inte så varma längre och badandet blev bara ett hastigt doppande.

Efter frukost och lite lätt städning, begav vi oss åt olika håll för att återförenas senare på kvällens bästa spelningar. Men det är en annan historia.

 /Malin

 

 

Människor som var där:

Anna Malin Spöket Christine Björn Tobbe Benlös Dajva-Anna Kalle Robban Dr. Abbe Classe Mange Julia Cecilia Sigrid Mia Kickan Anders David Maria Katarina Veronica Iréne Carrie Jenny Lars (Andreas)

 

 

Tidigare FZ nummer

Vill ju alla läsa. Här kan man få väl valda delar av material från varje nummer, och även se vilka numemrsom fortfarande finns att köpa.

Fantomen »

Toarullarna »


Strutshärmaren »

Galen älg »

Kråkan »


Egozinet »


Udda liv »

Varning »Elefant »